Selasa, November 30, 2004

Putrajaya nie "intelligent city" ke?

alamak, macam2 dah aku dengaq pasai putrajaya nie, walaupun berusia tak sampai sepuluh tahun, perkembangan yang menarik dan penuh impak, tapi mcm2 la nie benda berlaku..dgn penduduk dia, budak sekolah dia..tak tentu hala la...

kalau tgk kat flat dia..Ya Allah, dah mcm flat kat KL, luaq ja nampak cantik, tapi kalu hang pi kat dalam lift dia, kat dinding corridor..macam2 kerja seni tampak yang bule dilihat...begitu la, keadaan di putrajaya. kalau malam2 nye,. wah, dah macam kat bangla, vietnam, pakistan , indondll ..penuh la geng2 tu lepak kat bawah flat tu...geng2 tu ja penuh pon...


13 ulasan:

Shima berkata...

ha'ah..biasa la tu. org2 yg duk kt Putrajya pun bknya naturally born kat Purajya. depa dari tmpat2 lain gak. Putrajaya can b an intelligent city tp bkn intelligent people.

Mr_Rizal berkata...

ishhh...!! tu kat presint mana tu... ku selalu juga lepak kat sana tapi flat kat presint lapan sebelah jembatan unik tu... ok je flat kat situ... tak tau lah maybe area situ dekat ngan balai polis presint 9... tapi memang tak bulih katalah bila sebut pasal rumah, sebab rumah kawan ku tu rumah bujang jadi paham2 jelah...

the legend berkata...

aah la, bukan nak kata la, rumah bujang tu memang camtu la, tak bule kata apa dah, kat mana2 pon rumah bujang mmg camtu..kita paham pon, kalau yg pandai jaga tu, okey la, tapi yg maleh nk jaga tu, tak tau nk kata la...

bule jadi kesedaran atau sikap orang yg dok kat situ la kot..kita mana la tau, bebudak sekeliling tu nak curahkan idea seni dr kepala otak depa tu, lagi pon tadak tmpat nak curahkan seni diri sendiri..kat dinding la tmpat mencurah hasil kerja seni...

macam kat seksyen 6 tu kan, ada satu court tenis tepi jalan yg berdepan dgn seksyen 8 tu, perasan tak,,,ada satu hasil kerja seni bebudak hip hop nie, guna spray..buat satu hasil seni yg okey..dan cantik..aku pon suka....tu la seni namanya...

saiful_79 berkata...

Elo geng amende ang merapu dlm blog sendiri ni...hehehe
Pasal Putrajaya 2 jgn ckp la tp majoriti yg bg masalahnya org luar. Kalu kes conteng dinding ni mana2 pun ada. Kan ke PM penah ckp m'sia had 1st class facilities but 3rd class mentality. So senang ckp sikap org kita la hampeh. Kan bagus kalu dlm hal mcm ni kita ikut mcm singapore. Tegas skit dlm hal2 vandalism ni.
Apa2 pun aku syg negara aku ni.
Hidup Malaysia!!!!!

the legend berkata...

"Sesungguhnya Allah tidak suka akan manusia yang membuat kerosakan di atas muka bumi ini, nescaya akan menerima balasan yang semenanya..." Al-Quran.

bersama saya Entiti: BUkti..

Shima berkata...

bagus betul pandangn tuanku tuanku smua.

mmm...saiful ni sape? saiful apek ke? kenalkn la diri...

the legend berkata...

saiful nie yg slalu dok jadi bodyguard aku masa kat putrajaya nie...dia nie mmg tak nak org kenai..dia suka org tak kenai dia, maklumlah bodyguard aku..lecehlah kalu org kenai dia...ok kak shimar ye...

saiful nie mmg best org dia, cekap dan setia pada yg satu...

Shima berkata...

bodyguard hang? hang biaq betui...hehhe...ni mcm crita 'the bodyguard' whitney houstan ka? hehhe...b careful aa ;)

mariana berkata...

ye la tu, same la tu, aku rasa rami org2 yg sebenor nyer dtg dari gua kot, yg buat mcm tu, contohnyer, hehheeh gua niah, gua tempurung, gua musang etc

saiful_79 berkata...

Aisey...nandre the legend aku dh naik pangkat ke jd bodyguard ang? ok gak tp kena ada habuan le skit bleh? Tp bodyguard from beijing la cam jet li 2. So, kalu sesapa nk pakai bodyguard contact je..hehehe no register fees required
Wanna know me better?
visit http://saiful79.spymac.net/blog/

the legend berkata...

tahniah saiful,

rahsiakan identiti hang dulu buat sementara waktu, nanti bila hang nak kawen plak, baru la bagi tau na...

haha...

Shima berkata...

hehe...kalau dh siap kasi website tu...cmne nk rahsiakan identiti. hahah...nan..aku dok terbayangkan kalau bodyguard msti BDN BESAR, MISAI PANJG, GARANG, BENGIS, KEPALA BOTAK. hehehe...ciri2 tu ada tak kat si Saiful ni? hehehe.....jgn marah

the legend berkata...

tak la kak shimar, saiful sorang yg smart dan kemas..tak da serabai2 la dia nie..org dia kecik ja..hehe. kalau hang tgk msti tak pecaya punya la...betui aku cakap nie..ada la tinggi atan ja...