Jumaat, Jun 10, 2005

Datuk Man, Gie dan Kereta... an incident



Buletin Utama - PM21

Shah Alam, 9 jun 2005 - kawan kita datuk man dan gie telah mengalami satu insiden yang tidak disangka2 la... depa dua org ada sikit accident la... masa depa balek dari Kulim nak menghala ke sini la...pada ujung minggu lepas la..masa hari jadi agong la... cerita nya lebih kurang camnie lah..

semasa dalam perjalanan balik..waktu malam la...sampai kat kawasan kilang Inokom, Kulim..satu kereta sedang berlumba dgn satu kereta yg lain... telah terlanggar tayar kereta datuk man iaitu semasa hendak "pangkah" kereta datuk la tu... dengan semena-menanya, kereta yg dipandu man telah terbalik ke atas rumput tepi jalan.

akibatnya, kereta datuk man bule dikatakan "total loss", man telah mengalami kecederaan di tangan kanan kerna tersepit di pintu kereta, manakala Gie pula tulang bahunya telah lari sikit. Orang bharue yang bakal dilahirkan alhamdulliah takda apa2...
sekarang depa dua org ada kat Shah Alam... semalam aku dan kawan2 pi tgk depa kat umah...kat seksyen 7...
sapa2 yang nak pi melawat datuk man + Gie, bule tepon datuk man: +6012-670 0306....

semoga depa berdua cepat sembuh...

16 ulasan:

Shima berkata...

ic..Alhamdulillah depa x alami kecederaan teruk2. baby pun ok ye? tu la..kekdg kita dh berhati-hati tp malang yg x berbau..semoga kita smua dlindungi dr segala malapetaka.

ADodoi berkata...

Dah sms diorang daa..syukur la mrk ber2.5 tu slamat..so, nextime klu driving kena hati2 ngan keta sekeliling kiter..not only org2 sekeliling tapi keta jugak..diorg ni ader yg make dunno je..hope God will protect us always..take care all!

the legend berkata...

tapi tu ald ia...semalam tu pon si aznizan bg tau kat umah sochye..tehn, kapten razef mai umah aku...bg tau pasai nie..truih tepon datuk..dia ada kat seksyen 7...

pastu teruih ja la pi umah dia.....
lepak sat..biasa la..gie kena sangkut dgn tali puteh la lengan dia...naya betui la...

keta yg langgaq depa tu la yg salah..pi bantai keta depa nie...

Sri Cempaka berkata...

Alamak.....siannye diorg.....mak kalo dgr bab2 accident ni mmg x bole....nanti lutut longlai....kalo ko jumpa diorg, krm salam kt deme ye Nan....

Anyway.....gathering camane??? Jadi ke x??? Bole mak tau venue nya kt mana???

Tanpa Nama berkata...

aah..depa dua org beransur puleh la..insyaAllah..18 june depa bule join la kot...

okey....tempat telah ditetapkan di seksyen 13... jam 8 pm....

Sri Cempaka berkata...

Malam??? Sec 13 tu kt Pelaga ye??? Ko tempah ruang yg bole dok bersila tue ke???

Shima berkata...

ha? kul 8? hmm..elok gak tu. pandai pandai..pagi sabtu tu leh le kuar tempah baju ngn wanie :)

the legend berkata...

ok cun....hangpa dtg ja....
nanti tempat tu aku kabor kat semua...si shah tak bg tau aku lagi nie..apa alamat nye...

the legend berkata...

nanti bule tempah baju dgn wanie ye...

Sri Cempaka berkata...

Nan, nanti kita ramai nk tunggu ktne???

Shima berkata...

eh sabor ler..nnti Nan bgtau tempatnye..

the legend berkata...

Kepada sahabat yang aku hormati...............

gathering pada 18 june nie jadik dan tempat aku tengah set pasal ade tiga restoren yang menyediakan makan malam jek takde makan tengah hari so kita terpaksa tukar waktu pada waktu malam lepas maghrib agar kita dapat berjemaah di surau berdekatan atau dengan keluarga yang mana dah kawin dan aku akan sms pada suma org selewat-lewat hari jumaat dan aku harap korang jak geng-geng kita yang malu-malu dan segan-segan nak datang...............pasal kali ini kita buat kelas skit dan teratur serta ada byk perkara yang perlu diperbincangkan serta program-program yang akan diadakan lepah nie................ aku minta maaf pasa tempat dan ade cuma nak konfirm yang mana sesuai serta kalau boleh kita buat perjumpaan kali nie memuaskan serta................. sori aku amat sibuk giler..............tapi akui tetap beri info secepat mungkin ok........................



inie aku nak konfirm waktu kita nak buat:

Sabtu 18/06/2005

Seksyen 13 (Restoren..............)

8.00mlm hingga 11.00mlm



Inform pada geng kita yang lain ................... sebab aku hanya sediakan tempat 25 org ................. tapi kalau korang datang on the spot pun takper...............ape-apehal ko call aku 012-655 4936

oklah sahabat................selamat

assalamualaikum......................



Shahrizan Ali

kuli mop lantai

Khaw & Patners

Joint Ventures With

"Colosseus Services Sdn. Bhd."

Shima berkata...

wokey..aku setuju buat jam 8pm. xde tunda2 lagi ek..hehehe..

Tanpa Nama berkata...

tarikh dan masa tetap sudah ok...ok selamat datang semua...

the legend berkata...

ok..oleh itu, luang2 kan masa untuk datang ok...korban kan sikit masa atau pon..malam minggu bersama kawan2 nie hah.. takkan tak bule kot...

....

the legend berkata...

ok tempat dah di confirm kan..semoga datang la na....

kita berharap seramai mana yang datang..itu la dia... aku pon tau mmg ada dah yg reply tak dapat datang atas sebab yang munasabah....yang munasabah..

aku izinkan... selamat bekerja...