Selasa, Oktober 04, 2005

Hattan nafi nyanyi Negaraku tidak ikut versi sebenar


Malah, penyanyi itu juga mendakwa tidak melakukan sebarang kesilapan dari segi melodi dan lirik sewaktu mendendangkan lagu itu.
``Saya tidak menokok tambah melodi ataupun lirik semasa menyanyikan lagu Negaraku. Cuma lagu itu dinyanyikan tanpa diiringi muzik. Saya sudah menyanyi lebih 20 tahun. Jadi, saya tahulah sama ada lagu yang saya nyanyikan itu sumbang ataupun tidak. Sebelum saya nyanyikan lagu itu, saya terlebih dulu menyanyikannya di depan Datuk Seri Ibrahim Saad (Setiausaha Agung Persatuan Bola Sepak Malaysia). Beliau (Ibrahim) kata okay. Saya cuma ikut arahan sahaja. Lagu itu sengaja dinyanyikan tanpa iringan muzik dengan harapan dapat menimbulkan semangat patriotik yang lebih tinggi di kalangan penonton.


``Takkanlah itupun salah?'' soal penyanyi itu lagi dalam nada lantang.


``Saya kesal apabila orang seperti saya dijadikan bahan politik. Seorang Yang Berhormat tidak sepatutnya menghukum dan mengeluarkan kenyataan seperti itu.'' katanya.

18 ulasan:

Shima berkata...

ntahla..aku xdgr sgt time dia nyanyi tu..rasanya cam ok je

The Great Munmon berkata...

tu lah dia. ahli politik zaman ni semuanya dunggu² dan bodoh belaka. takde otak dan tahu nak kaya je. bodoh la depa semua tuh. bodoh!!!

the legend berkata...

tu la dia..mamat ADUN tu bodoh la..

aku pi tgk kat stadium..semua org bangun masa hattan tu nyanyi..nothing's wrong la...

mamat tu nak publisiti murahan la..org lain tadak komplen pon..
dia plak lebeh2 la..

the legend berkata...

alamak, bukannya kita nyanyi dlm bahase org puteh pon, dia still lagu melayu, lenggok dia pon maseh negaraku lagi...

chuma sikit la acapella la katakan...

sia2 ja jd adun ..stupid ...

the legend berkata...

amroth..tima kaseh kerna mengatakan politician la nie ..mcm tu...

edaleeja berkata...

aduhai, tak kan nyanyi camtu pun salah kot? ape la depa ni, akai ada ka?!

ooppsss, sori2. salam to nandros. Epi fasting

the legend berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
the legend berkata...

salah grammar la adik nie...tak kena la...

hahahahahaha...mcm mana nie

the legend berkata...

pekabo edaleeja..

ermmmm...mengaji lagi ka dh keja?

the legend berkata...

wah berbaju kurung warna biru tu..wah, my faveret kaler...alamak.

Shima berkata...

uih awalnya hang masuk keja..berkobar-kobar. yahoo arini jumaat..esok sabtu! nk balik s.alam aa..nk p pasar ramadan.. ;)

the legend berkata...

saja ja aku masok awi nie..rileks siket pon..

syok dtg awai nie, bukan apa, tak ekna jam jam..pagi2 subuh2 rileks ja...line clear ja...org kata lgi pon, waktu ruzki murah..adalah waktu selepas subuh. so, jgn la tidoq lpas suboh naaaaa....

the legend berkata...

ooooooooooooooo nak mai s alam ya?

silakan la ye...ramai la org kat stadium..aku maleh nak pi la...buat leteh ja....

beli kat umah pon dh ok ....

edaleeja berkata...

hehehehe, eda budak sekolah lagi ni. doing my research in e-learning

semlm baca paper, lagu negaraku dah ditukar ke versi asal semula. suka la buat perangai camni.kejap ikut yg tu, kejap ikut yg ni. cesshh cam lalang

the legend berkata...

ooooooooooooooo

adek edaleeja nie sekolah lagi rupenye...hai adek eda...

tu la, depa nie suka la buat tuka2 la..sat lagu nie, sat lagu tu...

camana nie...

sori la..lama tak reply la..sebok cikit ..dgn keja

the legend berkata...

eda nie mesti tere kan?

hehehe

Shima berkata...

hermm..mula dah.. ;)

the legend berkata...

ujan.....

bangkit...

lagi pon, aku sokong la hattan..rais yatim pon kata ok..agong pon tak kata apa...

adun batu pahat tu saja ja nak inter frame la tu