Khamis, Februari 14, 2008

Dunia Baru ... the movie

Haha.. akhernya cherita keluar jugak. Cherita yang ditunggu-tunggu oleh aku. Aku pon tak tau la pasal apa aku suka. maybe dia punya cherita tu tak heavy dan memang easy viewing la.. Tapi nak bagi tau sendiri pon tak syok la, pi tengok sendiri la nanti.. tak kesah la, tengok cinema ke, tengok CD ke, tengok DVD ke atau download dari Internet ke...

so, selamat tengok.. yehaaaaaaaaaaaaaa...

Synopsis : Anizah is set to leave for the UK to study nanotechnology, but these plans go awry when she's kidnapped by her psychotic ex-boyfriend Fazley!

He forces her to write a note saying she wants to leave all her hopes and dreams to marry him in Thailand.. but Anizah cleverly leaves secret messages for her friends in the note, to come rescue her.

Her friends set off to find her, facing all the ob
stacles you could think off along the way.. Just as they're about to give up on the chase, they spot Anizah in Fazley's car..Starring Almy Nadia, Anita Baharom, Erneelya Elyana, Pierre Andre, Mohd Hafiz Nafiah and Baizura Kahar, and directed by Latiff Zami (Yeop).

5 ulasan:

Mr_Rizal berkata...

Ku yang kat tv pun kantol nak tgk tiap minggu, inikan nak ke panggung... Lalu depan pintu panggung sempat aa... tapi kalau nak masuk... mungkin bukan sekarang!! melainkan wife ku cuti hari hari kerja biasa...

Shima berkata...

hurmmm...u gimme a good idea. Why dont we pegi tgk wayang. Dh lama la x tgk wayang. hahaha

the legend berkata...

hahahahaha.. selamat menengok wayang wahai pak raja dan family..

pi la sekali sekala, kalau tak eroje tu, jalan2 bawak hang amir tu..

Mister Amien berkata...

dunia baru ni aku kureeengg sket..
aku lagi suka tengok citer 'Misi XX-Ray" pasal hang ada berlakon...
cayalahhhh bradeerr....

the legend berkata...

makaseh amin...
aku tengah bizi sikit dengan urusan seharian, tak dan nak berlakon dalam cherita dunia baru tu..

nanti aku berlakon cherita lain pulok... pulokkkkkkkkkkk