Selasa, Mei 10, 2005

kuching yang comel



this is a cute cat....ini la dia satu gambor yang telah dijumpai dalam PC kartina...hehe, mcm muka cat la. sapa yang suka kuching? silalah kontek dengan aku. aku pon dulu ada bela kuching puteh. masa sekolah menengah, tapi la nie, takda dah la.... so, cat, bila nak bukak kedai kuching?

Gelaran Abu Hurairah r.a. adalah kerana kegemarannya bermain dengan anak kuching. Diceritakan pada suatu masa ketika Abu Hurairah r.a. bertemu Rasullullah S.A.W. dia ditanyai apa yang ada dalam lengan bajunya. Apabila dia menunjukkan anak kuching yang ada dalam lengan bajunya lantas dia digelar Abu Hurairah r.a. oleh Rasullullah S.A.W. Semenjak itu dia lebih suka dikenali dengan gelaran Abu Hurairah r.a.. "

Petikan daripada sejarah di atas boleh dapatkan daripada laman web seperti tertera di bawah ini:

http://w3.spancity.com/yosri/TokohRiwayatAbuHurairah.htm

8 ulasan:

Shima berkata...

arrrr! rasa cam penah nmpak kucing comeii ni...eeeiii geramnye cam nk sayang je. uihh jgn ckp la..aku mmg minat kucing..umah aku ada kucing..pusy, bobby, mot, tam. tu pun byk dh mati. umah cik kt s.alm toksah ckp la..lagi byk..byk kaler putih..pastu pakai loceng. alahai comeiinyeeee! ada kucing faveret aku kt sana..jonny, tuty, shota, lulu..tp lulu dh hilang..muka dia cam sylvester..hidung pink!

Sri Cempaka berkata...

Alaaaaa..........comeyyy sangat ni Toty.....Toty....Toty.....

Teringat kt Hemoh-Hemoh.......hisk....hisk....

Sri Cempaka berkata...

Nan, smlm aku tgk TV, xde pun muka2 korg kt situ.......

Ke aku tgk dh lambat???

the legend berkata...

ermmmm..depa buat telecast sepintas lalu ja....hehehe, sat sat ja...biasa la, mesti fokus kat pak lah dulu..sebab, boss aku yang bawak jalan2 masa kat tempat pameran utama tu. aku ada kat situ2 jugak, biasa la dah ramai.

cat berkata...

oooh rupanya nan yg curi kucingku...sungguh tidak kusangka (ayat drama)hahahahahah...tapi mmg comei kan kucing tue...tunggu la aku kaya skit blh la nak bukak kedia kucing....
mcm mana nan dah habis perasmian mesti lega kan...

The Great Munmon berkata...

Yea. Perasmian dah habis. Maka selesailah kerja yg memenatkan itu. Tiada lah kerja yg lagi penat selain perasmian itu. Yea. Selesai lah sudah. Terima kasih!!

the legend berkata...

aah aku dah lega la nie, tapi mata aku sgt ngantok la...tak tau nak kata..keja banyak kena pikior nie...

anyway, bule la tgk gambaq perasmian PLF dalam address nie:

http://library.perdana.org.my/perdana/perasmian10052005.htm

aku nak balek awai cikit la ari nie...

the legend berkata...

tu la dia..segala -gala dah setel.., tapi nie ada discourse series plak nak handle, depa plan buat 25 may nie..adoi...aku plan nak balek kampong la plak..camnie nie...

apa pon aku try jugak la nak balek kampong...nak rileks la plak...