Isnin, September 19, 2005

i made it at last....


balada seorang pemuzik muda...

dari sebuah desa, berbekal gitar tua..datang ke ibu kota, dengan penuh harapan

menjadi seorang gitarist
penuh liku2 dalam mengejar impian sebagai gitarist yang terkenal suatu masa nanti... tapi sebagai sorang yang tabah dan cekal... akan ku tempuh segala chabaran dan ujian mendatang.. seperti seorang tokoh yang terkenal pernah berbichara:

"hanya yang cekal dan tabah mampu menempuh segala rintangan...", maka budak ini terus berusaha menchapai impian yang dicita-citakan selama ini. hari demi hari, saat demi saat, beliau datang ke ibu kota untuk memperjudikan nasebnya dlm dunia yg penuh dengan imaginasi dan mistikal.. tari rimba mistikal (m.nasir)... berjaya mendapatkan satu tmpat utk mengasah bakat..

mid 80an..itu lah masanya permulaan alkisah... balada pemuzik jalanan..antara lagu terawal mendapat tempat di hati peminat. "jeritan akordian tua...merayap di udara, mengisi di hati manusia, dan berjalan di kaki lima..." trend rock tahun 80an... kejora, isi dan kulit... mesti anak muda tahun 80an tahu akan tajuk ini...

hillary ang nama diberi...legenda gitarist malaysia... berhantu beb..antunan...
peace forever...

15 ulasan:

Shima berkata...

hillary ang ke namanya? mcm penah dgr..aku bknnya tau sgt pasal musician ni..

the legend berkata...

hahahaha..

dia nie kumpulan Search..

and now dia gitarist - Cromok...

arghhhhhhhhhhh...

the legend berkata...

dalam malaysian idol, masa faizull belom kelau tu..ada dia jadi live band masa siri unplugged tu la...

ada kan cina sorang tu main gitar dengan Shah kump Slam tu la...hahaha

the legend berkata...

tapi Hillary nie china yang melayu la..mmg geng dgn melayu gila la..

tahun 1980an dulu dia main dgn search masa search belom buat album...

the legend berkata...

and then tahun 1989, dia kelua dr Search..and decide jadi sessionist je la..Kid plak ganti tempat hillary ang.

the legend berkata...

sekarang jadi ahli cromok plak...ganti Karl @ Chot..bekas gitarist Cromok. seorang arkitek.

Sri Cempaka berkata...

Uiiishhh....Shah Slam....Arrrgghhhh!!!! Muka cool je...

Shima berkata...

adoii..nan...ada lagu best2 x? boring gila ni

the legend berkata...

sori la shima, aku tadak la lagu tu..

the legend berkata...

aku ada lagu klasik ja..yg mozart, humperdick, paul anka.dan lainlain lagi

the legend berkata...

kengkawan semua, jom tgk bola sabtu nie...bagi la sokongan padu kapda...aku...hahahaha

amacham? bule tolong ka...

the legend berkata...

malam nie malam jumaat..so, esok adalah jumaat.

esok ada lawatan dari Tianjin China..depa nak datanmg jumpa perdana menteri keempat tu la...

ermmmmm

jilie berkata...

kejo...yob kejo....
perok..perokk...oh negeriku....
10-0 selangor kena esok weh...

the legend berkata...

tu dia..perak..kejor yob kejor wei...

itu le rupenye...

the legend berkata...

kejor yob kejor..jangan bagi lepaih wei....
tu la dia....
moh le ramei2 kite ke stadium s alam...