Khamis, September 08, 2005

Kongratulasi...

Kepada kengkawan kita yang telah berjaya menamatkan perjuangan tingkat ke-4 (refer maksud logo ITM), marilah sama-sama menguchapkan Tahniah dan all the best..

hari nie sidang pertama konvo ITM - 8/9/2005, untuk student Msc Info. Mgt - Lissa, Azrina Ariffin dan Rini Azrina menerima watiqah masing2... orait brader.... semoga dapat kerja la plak lepas nie.. wujud mu di sini di tanah anak merdeka, bagai obor ilmu memayungi putera puterinya...pelopor hidup budaya bangsa, agama negara..pembentuk akhlak manusia agar jadi sempurna....

berita sensasi!!
kepada hedayah dan man kedah / gie - marilah kita uchapkan tahniah juga kerna sudah mendapat cahya mata penerang hati...
man / gie dapat anak laki,
dayah dapat anak pompuan kedua... alhamdulillah...

Bread Town: www.high5breadtown.com.my

so, sapa2 lagi ada berita, mai la hantar kepada arts.limited...

31 ulasan:

Sri Cempaka berkata...

itu la.....syoknye..... dpt salam ngn agong tu!!

the legend berkata...

ya betul...

syoknya konvo..rasa mcm nak pi lagi la konvo...

sabtu nie kot nak pi konvo...jalan-jalan tgk apa yang ada...

the legend berkata...

jom sapa nak pi konvo?

Sri Cempaka berkata...

Ha'ah......ada gak bebdk umah lama yg konvo....tp itulah...kalo dtg kang xkan ngn tgn kosong...kurang2 nk kena beli gak bunga 2-3 kuntum.....

Shima berkata...

ishh cam teringin je nk pegi konvo ek. tp apakan daya aku harus bekerja. berbakti utk negara..chewaahh..konon!

Tanpa Nama berkata...

jom shimar, ari sabtu..

kita lepak kat menara ...

sambel cuci mata la ye tak? hahaha

Shima berkata...

td aku p jaga merdeka punya exhibition (road to nationhood). ada sorg budak emedia ni, asal taiping..ckp pun stail hang la. so aku ckp aa aku pun ada kwn taiping tp sek king edward (betui ka?). dia tnya sapa nama hang..aku ckp aa tp dia kenal. tp 4 sure dia rival hang sbb dia sek king george! hhehe..dia crita kt aku sek hangpa ni mmg musuh tradisi. haha

Shima berkata...

mai la kt road to nationhood ni.nk beli gmbar pun leh. aku jaga smpai esok ja 9.30 pg - 3.30 ptg.

the legend berkata...

ya ka..aku memang suka gambaq2 lama nie...nanti aku try charie bangsar shopping centre tu.....

aku pon tak penah pi nie...

hehehehehee...

road to nationhood...is the best practice.

the legend berkata...

hahahaha...

sapa dia mamat tu?

tanya sikit nama dia....
aku memang KE VII - king edward VII school (1883) (www.edwardians.com.my).... budak tu bukan king george.. tapi st. george institution (1915)..

kami dulu memang musuh lama sejak tahun2 50 an dulu la nie..merebak sampai 60 an, 70 an, 80 an, tapi 90 an tu dah slow siket la..budak2 pon dah ada akal siket la....

bule pikiaq... dulu time semayang jumaat, geng2 hostel KE kan pakai baju melayu puteh, samping dia itam merah (warna sekolah aku) dan geng2 SGI tu kaler dia ijau ...

dok dlm masjid..dok satu grup KE satu grup SGI... hahahah..gila betui la...

the legend berkata...

dulu masa lawan bola ka apa ka,

lambang SGI tu kuda...so kami panggil depa tu kuda tempang...

lambang kami plak - tiger, so, depa panggil la rimau rua..

ada satu perkataan untuk mengejek kami dgn depa nie:

kalau george (sebutan dia joji) - akan panggil joji koji...

kalau KE plak - akan panggil KE donkey..

itu lah dia.. kalau sekolah semua laki...hahahahaha. lawak betui...

itu belom lawan dgn MCKK lagi...itu satu hal lagi tu... sekolah semua melayu...

the legend berkata...

memang best kalau tgk bola kat Schhol Green (padang sekolah)... bendera hitam merah dgn ijau sama ja berlawan...

king edwards will live forever, as long as the taiping hills stand...

Shima berkata...

ooo..ya ka? x kisah la king george ka, st george ka..yg aku ingt george ja. nama dia muzainy chik mustafa. tp aku ingt dia super senior aa..sbb dia dh keja kt nstp ni dh 5 thn lebih. tp nmpk cam muda lg. stail pun lebih kurg cam hang gak.

Sri Cempaka berkata...

Apa ni????

jilie berkata...

a'kum semua...
lama dah x join korang...jemput semua dtg kenduri kawin aku pd 20 November di Kuala Kangsar...kad tak siap lg daaa..pesan kat kawan2 yg lain...

Shima berkata...

let me b the 1st person to congrats u in this blog! TAHNiah Jilie..leh tau sape gerangan bakal isteri mu itu? hehehe..

Sri Cempaka berkata...

Huiiihhhh.....Mr.Jill pun dh nk kawin ...baguih la tue....nampaknye ke Kuale Kangso le kite ye.....

the legend berkata...

wahai sedare jilie,

tahniah le yob kerna udah sampei masenye kamu berniqah...

aku rase aku tau sape bakei istri mike tu..nanti teman teke ye...

tapi ape pon, kejor yob kejor...

24 sept. 2005 - finanl piala FA: perak vs selangor...tu dia.. main kat stadium shah alam la plak...

dekat cikit, bule pi tgk...

the legend berkata...

jangan riso sedare jilie, teman nanti ade le ke kuale...

ate, moh le kite ke kuale....
aiiiiiiiiiiiiii...

Sri Cempaka berkata...

Bakal isteri ko tue org mana Jillie??? Kitorg kenai ke???

the legend berkata...

hehehe....

kite tak kenai la cempaka sari...
dia nie memang kita tak kenal...

ermmm tak penah tgk pon...

puteri dari negeri mayang sari...turun ke bumi mencharie jilie..

Sri Cempaka berkata...

Sudahla ko Nan...pepagi hari udah merepek org tua ni.....

Apa kabar kwn aku si Hidayati??? nape dh lama dia x join blogging???

Shima berkata...

ya la nan oii..bergurindam lak..teringin gak ek nk p k.kgsar..x penah p. rasanye msti di kawin lps raya ek.

the legend berkata...

yaaaaaaaaaaaaaa...

20 hb tu ari ahad yob yong oi...
moh le lite ke sane, bule le teman bawak mike semue ke tempat buat labu sayong tu...kite pekene lakse kuale yob..sedap yob.......

jom, pi buket chandan....heheheeh

the legend berkata...

jilie nak kawen jilie nak kawen jilie nak kawen..yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

the legend berkata...

idayati tgh sebok la yong,

die bnyk keroje....

hehe..

Sri Cempaka berkata...

Laksa Kuale Kangso???? Bunyi cam sedap je....

the legend berkata...

sedap yong oi...

cempaka, aku dah bubuh sikit comment dlm blog hang...

jmain great berkata...

aha bola sepak...24/9 ni..perak lwn selangor..kejor yeop kejor..terasa mcm MU lawan Liverpool jer...ayuh penyokong perak dtg bagi sokongan.

Nan jgn lupa bawa penyokong KE no

the legend berkata...

jamain,

hang nie pi tgk ka..final piala FA sabtu depan nie?

jmain great berkata...

Nan aku pi tgk dpn tv...sian awek aku tinggal sorang2 kat umah...

apapun Perak sure berjaya punya