Ahad, Disember 28, 2008

Malacca, Here I come!!!

Semalam, 27 Disember 2008, Kapten Ahmad telah pergi ke Malacca. Trip nie mengambil masa sehari. Kapten telah pergi bersama ibu-bapanya dari Shah Alam ke Banda Hilir. Setibanya di sana kira-kira jam 9.40am, terus parking kereta kat sebelah Stadhuys, dan bermulalah aktiviti berjalan kaki sekitar Bukit St Paul. Antara tempat2 yang Kapten pergi adalah Stadhuys, Tinggalan Gereja St Paul, A Famosa, Memorial Pengisytiharan Merdeka, Dataran Pahlawan dan Muzium Maritim (Kapal Flor De Lama)

Kat sana, sempatlah jugak pi melawat rumah sahabat lama kat Duyung (area Bukit Katil) dan kat situ ada Perigi Hang Tuah dan Rumah Melayu Tradisi.

Oleh karna Kapten Ahmad terlalu letih, maka dalam perjalanan balek ke Shah Alam, dia telah tidor start dari tol Ayer Keroh sampailah ke Shah Alam.

14 ulasan:

suzila berkata...

kapten jumpe lanun tak???

Nandre The Legend berkata...

hahahahahahaha,

masa pi sana, kapten telah terserempak dengan lebih kurang 25 org ratu cantik dari luar negara.. tak tau la, miss world ke? miss teen world ke? tengah posing kat depan a famosa... hehehehehee...

lepas tu hujan lebat plak...lawak betui la..

Shima berkata...

whoaa...aktiviti melawat kota bersejarah yea. Tertarik dgn promo datuk shah rukh khan ke? haha...anyway Amir pun p bndar hilir smlm. Tak plan pun...saja p sana sbb mak tok dia nk p beli tudung saji. Beli kat area stadhuys tu gak. Jln2 skit pstu balik.

SSulieana berkata...

wow ahmad pegi bercuti-cuti mesia ekkk!!!!!syoknya g bercuti ngan mak pak dieee....

Ahmad ni nape makin bam bam...hihihi

Nandre The Legend berkata...

hahahahaha,
kapten ahmad dah 8kg++ dah nie..
buleh tahan jugak masa bawak dia pi Melaka hari tu, bayangkan jalan keliling banda hilir tu...

bam bam ye.. hehehe dia dah tarik zat-zat dari mak dia ......... yehaaaaaaa

Nandre The Legend berkata...

begitulah kak shimra,

saja la bawak dia jalan-jalan sikit.. lagi pon aku pon memang nak pi lagi melaka tu... last pi pon masa tu dengan geng2 motor la yang terdiri dari arwah chai, arwah zulkifli pahang, khairizal raoub, aznizan, shahril melaka dan azizan selama...tahun 2002 kot masa tu, lepas pilihanraya itm.

amir, apa habaq?

Fafo berkata...

It was so crowded

ya-ummi berkata...

sangat chomel la kapten ahmad tu..montok2 badannya..ngee geramm

Nandre The Legend berkata...

hahaha, aku pon kekadang tu geram jugak, aku akan gigit lengan dia dan dagu dia. hahahahahahaa.. baru dia tau ye.. heheheheheeheh

fiza berkata...

Bam-bam yang memikat hati.. huhu rasa nak picit2 pipi kapten yang dah macam tomato tu..

Puan Suhana berkata...

pipi ahmad ni licin bak tomato..geram sgt..klu jumpa ahmad nanti sy nak geget eh... pelissssssssssss..

8 kg??? ohhhhhhhhh lg 2 kg = ngan maryam

Munmon the Great berkata...

Kapitan Ahmad Munawar kaaa? ahahha. Kapten Ahmad. Huhu

Seri Nuang Shah Alam berkata...

ahmad munawar yang heabt dan periang..

selamat datang ke dunia kapten ahmad. aku ambek nama hang tu sempena nama anak aku.

Seri Nuang Shah Alam berkata...

puan suhana

aku sudah tidak dpt lagi mengomen dalam blog hang


fiza a rani ka ni?
wah... usahawan muda nie.