Rabu, Jun 10, 2009

Seni Fotografi

Bila sebut pasal fotografi, aku dah lama suka. Ini disebabkan minat aku terhadap bidang nie menjadi-jadi lama dah ni. Aku rasa nak pi ambik course untuk buat fotografi, sekurang-kurangnya buleh dijadikan sebagai side income. modalnya cuma beli camera dan ada PC power. Itu dah kira ok la tu.

Kekadang bila tengok geng-geng photographer dok pegang camera best-best nie, aku rasa jeles la plak.. aku punya camera kecik ja. Kat ITM ada course untuk fotografi nie. Aku ada jugak survey-survey, kat OUM (Open University) ada buat twinning dengan Alvin Leong Academy of Photograhy, ada offer course ni. Macam menarik ja.

Sambil kita kerja nie, kena buat jugak la kerja-kerja sampingan sambil memenuhi hobi sendiri. Aku suka ambik gambaq nie, memang dah suka. Sekarang nie tinggal nak beli camera canggih sikit la.. baru best. Ini adalah satu chabang seni. Aku suka seni.

Ada some links about photography punya dunia:

http://www.mir.com.my/rb/photography/htmls/knowledge_main.htm

http://www.mir.com.my/rb/photography/htmls/portfolio.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Photography

http://photography.about.com

http://www.davidchuaphotography.com

http://photo.net

6 ulasan:

mariahafiz berkata...

saya suke org amik gambar saya.. :)
tp kalau diberi kesempatan saya pun suke amik gambar.. dpt amik gambar2 pemandangan yg rare n cun.. sgtlah best

SSulieana berkata...

best best best....

sue berkata...

sy pun suka... geram tgk org leh amik pic cun2..

Shima berkata...

yaa..aku pun suka. Seni tu indah. A few links utk En Nandre..aku slalu tgk sites ni :
- http://adiman.wordpress.com/ (share teknik2 fotografi)

-http://jangguttouch.fotopages.com/ (pics dlm ni amatlah cantik especially klau tgk balik archive)

- http://jangguttouch.com/blog/ (ni pun byk pics cntik)

penunggu gua berkata...

makaseh semua kawan2 karna menyokong aku dengan hobi dan cita-cita murni aku nie..

peace for me, peace for you..

Cik Luna berkata...

hobi kegilaan ramai org sekarang ni
:)..mane2 je mesti nampak dok kendong camera hebat2 tu
hehehehhee