Rabu, Ogos 26, 2009

Zakat Fitrah 2009

Berikut jumlah bayaran zakat bagi negeri-negeri di Malaysia bagi tahun 2009 (kecuali Kelantan dan Wilayah):

Selangor, Pahang, Perak, Kedah dan Pulau Pinang - RM7

Terengganu - RM5, RM7 dan RM8

Johor - RM5 dan RM7.50

Sabah - RM6.60

Negeri Sembilan - RM6.50

Melaka - RM6.30

Sarawak dan Perlis - RM6

sumber : Bernama

7 ulasan:

mar!ahaf!z berkata...

:) thanks for the info..
sama2lah kita menunaikan kewajipan..

Nandre The Legend berkata...

makaseh kak qibby yang mulia,

selamat membayaq zakat..

ya-ummi berkata...

nan,

selamat berpuasa untuk ko & family :)

SSS berkata...

Tuan,

Maafkan kami kerana membuat jemputan kepada Tuan secara am seperti dibawah:-

Yang berbahagia Dato/Datin/Tuan/Puan/Saudara/Saudari,

Dengan segala hormatnya kami memaklumkan bahawa kami akan melancarkan portal “Satu Sekolah Untuk Semua (SSS)” di

http://satusekolahuntuksemua.wordpress.com.

Kami menjemput anda untuk melayari laman web tersebut selepas Sambutan Merdeka 12tengahmalam pada 31 Ogos 2009. Anda dipersilakan untuk melayari tab “e-patriot”

(http://satusekolahuntuksemua.wordpress.com/patriotsinsuppor/)

di mana kami telahpun menyenaraikan laman citra anda di bawah senarai “e-patriot” (“Patriots with blog entry”). Kami ingin merakamkan rasa penghargaan kami yang tidak terhingga di atas sokongan anda secara langsung ataupun secara tidak langsung terhadap Kempen SSS ini apabila, anda telah memuatkan sekurang-kurang satu tulisan/artikel/bahan di laman citra anda. Terima kasih di atas sokongan anda terhadap Kempen SSS ini.

__________________

It is our honor to inform you that we will be launching "Satu Sekolah Untuk Semua (SSS)" portal at

http://satusekolahuntuksemua.wordpress.com.

Please visit the website after the 12midnite Merdeka celebration on 31 August 2009 and check out the "e-patriot" tab

(http://satusekolahuntuksemua.wordpress.com/patriotsinsuppor/).

We have listed your blog site under the "e-patriot" list (Patriots with blog entry). We wish to record our upmost appreciation for your support toward SSS campaign by having at least one blog entry/article/item, written in support of the SSS campaign, directly or indirectly. Thank you for your support toward the SSS campaign.


Terima kasih.
Satu Sekolah Untuk Semua


rujukan Artikel Tuan

Mr_Rizal berkata...

kat pkns shah alam ada tak... ku cari kat pkns bangi, haram takde kaunter...

Nandre The Legend berkata...

kat pkns shah alam mesti ada punya...

aku bayaq minggu lepas kat masjid negara. masa tu aku pi KL, ada keja sikit...

Mr_Rizal berkata...

takpe.. ku dah bayar masa jalan jalan kat jusco tempoh hari...