Selasa, Oktober 16, 2012

Kamera AES di seluruh Malaysia

Senarai lokasi kamera AES buleh diperolehi dari link kat bawah ni: Md Anif dot Com

3 ulasan:

warungmotard berkata...

Cara mudah kerajaan nak buat duit poket. phuiiii....

Kat putrajaya pas kluaq highway sebelum exit nk ke precint 8 tu ada sebijik dia pasang. mesti hang perasan kan kawan?

j mizan berkata...

ya, itu menghala ke KL dan dari shah alam atau dari KL...

mujuq aku tak lalu ikut situ... aku lalu depan hospital dan melalui jambatan seri saujana yang kat ofis tu

warungmotard berkata...

Berita paling best aku aca harini:

Rempuh AES kerana Silau!

Sebuah kamera AES tumbang kerana di langgar oleh sebuah kenderaan yang pemandunya terperanjat setelah lampu sportligt yang sangat menyilaukan mata dari AES ini berkelip di hadapannya dan mengenai tepat pada mata dan penglihatannya.

Akibat dari kejadian itu sepasukan anggota bomba terpaksa di kerah dan bergegas ke tempat kejadian yang mana kamera AES itu telah gagal berfungsi dengan sempurna dan hampir 30 minit tidak henti henti berkelip setelah pelanggaran itu, dikatakan urat sarat AES ini telah tersumbat dan putus.

Ini menyebabkan gangguan pada pengguna jalanraya yang lain yang mana ianya menyilaukan mata dan membuatkan trafik tidak bergerak sejauh 10 kilometer akibat orang ramai takut terkena bahan radioaktif yang di hasilkan dari kilauan cahaya dari kamera AES itu.

Ketika kejadian, seorang saksi mengatakan, bagaimana kamera AES yang berharga RM 120 ribu ini tidak mempunyai ketahanan yang kuat dan kukuh? Sepatutnya kamera AES ini tidak akan tumbang kerana dengan harga sebegitu mahal, adalah mustahil ia adalah barang tiruan yang lembik dan tidak berkualiti.

Semasa kejadian, keadaan jalan yang teruk dan berlubang lubang menyukarkan lagi pasukan bomba untuk sampai ke kawasan kejadian, bomba akhirnya dapat menyelesaikan masalah itu apabila kamera AES itu tadi di humban ke dalam lori mengangkut sampah dari majlis bandaraya. @tiewnama - AES - Amno Eletronic Sideincome.