Rabu, November 03, 2004

PM 21...batch june 2000

it seems after one year, w have been graduated from ITM, what are the news and story about u guys?

tell me email me: an9949@gmail.com


16 ulasan:

Shima berkata...

Nan...xde keje kosong ke kat tmpat hang? post Perdana Menteri pun jadila. hehe...aku still kt NSTP lg...kalau ada rezeki aku berhijrah tmpat keje lain.

the legend berkata...

hai shima,

awat hang nak pi tmpat lain plak...tak ok ke keroja kat situ....

alamak, kat sini dh penuh la adik..tadak dh kerja kosong, semua telah diisi dgn kuih raya dan kuih deepavali...

takpa, keja dulu..ada pluang baik punya, chow la..susah beb, mau charie keja woooo..

Shima berkata...

mmm...xde la..ok keje kat sini. tp aku kalau blh nk lebih adventure lagi. tp at the meantime ni aku keje dulu la sini.

hedayah berkata...

Ye la skang ni memang susah nakk cari keje. Ada degree pun mcm takde. Kerja aku ni skang lagi la pressure. Rasanya tak lama lagi aku kena pakai spectacles. :(

Mr_Rizal berkata...

heheee...
leks aaaa bebbb!!
gua lagi, tak kerja-kerja...

the legend berkata...

alamak beb,

bila nak keja beb..raya dh dokek nie...

nanti nk bagi duit raya apa mcm...

mariana berkata...

Hai Dayah lama tak dengar citer. Ni apa kes ni (tiru style Nasha)

Mr_Rizal berkata...

hehehee...
kalau ikut kebiasaan...
orang2 yang dah bekerja yang patut menghulurkan duit raya kepada orang2 yang "BELUM BEKERJA"... hehehehee...
eh!!
korang semua dah bekerjakan... kalau sorang bagi RM10, kalau 10 orang, dan RM100... tu kalau sepuluh, kalau RM50... ????

Shima berkata...

ye betui2...mmg susah nk dpt keje skang nih. tp yg pelik tu ada 'setengah org' tu bila dh dpt peluang keje xnak lak. cmne nk ckp kalau org cmtu. aku ingt lagi dulu bila aku tolak ofer multmedia designer lps konvo dlu. aku ckp kt org xbest keje tmpat tu...mau nye aku kena marah time tu. pstu ada gak yg ckp 'keje dulu, nnti ada peluang lain, tukarlah keje'. aku rasa time tu ada gak yg angp aku ni bodoh ke apa sbb tolak keje tu. heheh...tp aku xkisah...cuma skang ni aku tersenyum bila ingt kata2 tu.

the legend berkata...

idup kengkawan ku semua...

ala, biasa la kan, org2 di sekeliling kita mmg camtu pon.

tapi, org yg tak keja tu bukan budak kechiq lagi pon,..so, tak reti2 nk cari keja ka?

bagi duit raya??? wow..

Mr_Rizal berkata...

macam mana pulak kalau orang yang tak kerja tu dah pilih peluang lain... takkan nak rebut dua2 peluang kot.. kamu mesti biasa dengan konsep, "opportunity cost". kalu tak paham tanya budak account....

Mr_Rizal berkata...

ku pun sebenarnya dah boring nak bercerita tentang kerja2 ni.. buat sakit jiwa jee... asyik2 nak mengungkit benda yang sama jeee....

Shima berkata...

that opportunity cost u've chosen will show how wisely u make a decision. hehhe...ikut suka la apapun..org lain pun sama gak dh x larat

the legend berkata...

pak raja memang mcm tu pon..ketegaq kata org kedah..haha

selamat ari raya..maap zaher baten

Shima berkata...

hahhaha...ketegaq? lebih kurang mcm tu la...hehhe..jgn marah aa Pak Raja...maaf zahir batin

Mr_Rizal berkata...

sukati korang lah nak kata apa pong...