Isnin, April 11, 2005

Malay Warrior


This is the "Malay Warrior" sculpture that i got from Balai Seni Lukis Negara.... nice aaaa???

19 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

hang suka silat ke nandre? amboi hang nie.....

tapi..aku poun suka jugak la...benda seni nie..tu la pasai nye aku selalu gi kat school AD kat itm tu la..kalau ada apa2 exhibition atau pameran budak2 tu buat..seni untuk aku...

Tanpa Nama berkata...

seni adalah satu chabang kehidupan yang berlawanan dengan sains...tapi..ada seni untuk menceriakan idup di kala keusutan dan kebingungan.

seni memberikan satu inspirasi serta kepuasan dalam kehidupan. tidak cukup dgn seni tampak..malah pelbagai lagi jenis seni yang bule kita dapat dalam dunia nie...

ketahuilah, bahawa bunyi deruan ombak adalah satu seni....

orang seni selalunya mmg mengarot, tapi hakikatnye..

Sri Cempaka berkata...

Aku nampak mcm mentadak-mentadu aaa......

Cat, apa pendapat ko?????

the legend berkata...

hehehehe...

the legend berkata...

nie la org silat sri cempaka oiiiii

seni nie dia guna besi terpakai, pastu depa paterikan.....

seni nie beb..aku la seni man

Tanpa Nama berkata...

seni nie mmg org tak nampak..

seni akan menjadi halus jika pembuatan nya mmg teliti dan cermat. oleh itu tidak heran lah mengapa hasel seni adalah mahal dan tinggi kerna kualiti dan hasel kerja...

the legend berkata...

betui la kawan...aku mmg ambek seni pon masa sekolah org puteh dulu2....

arts nie depa terapkan dlm matapelajaran sekolah.....

syok la..guna teknik mcm2 masa buat lukisan "wet-on-wet" teknik...

the legend berkata...

tgk la jugak artis2 kita..orang2 seni tu...mcm mana buleh idup dgn guna hasel seni depa...

macam siti la...hasel seninya mmg best..walaupon kita tau yg dia mesti menang punya...jadi tak pyh la tgk atau teka...dah azali la...

rezki dia...

the legend berkata...

siti memang kita tak buleh nafikan la kawan, chuma dia bijak dalam kerja dia la...orang nk berjaya mesti ada usaha dan idea2 baru dalam kerya dan kerjaya.. itu baru la dinamakan artis inovatif.

Tanpa Nama berkata...

jilie yang berada di pulau mutiara,

selamat datang ke penang...

Sri Cempaka berkata...

Ko ni kalo ye pun nk mengarut, sorg-sorg dah aaa Nan....yg ko gi libatkan Siti Nurhaliza skali tue kenapa????

Anyway, Siti memang hebat!!!!
Nan, mesti ko bangga giler dpt bergambar dgn Siti itu hari kan????

Tanpa Nama berkata...

bule la....siti tu tak la tinggi sgt...hehehehe.

Sri Cempaka berkata...

Hek eleh.....kerek nye bunyi........

Tanpa Nama berkata...

ye la, takkan aku kata camtu pon kerek..apa la...

dah mmg betui la...hahahah

Sri Cempaka berkata...

Takde la........cuma bunyi tue cam berlagak je....hehehehe

Den gurau yo, jangan kocik ati.....

jilie berkata...

walaupun aku x study seni masa zaman remaja ttp ade le sikit darah2 seni mengalir dlm urat saraf aku...seni ialah bakat yg jika ditafsirkan membawa maksud berbeza utk setiap org..bergantung pada persepsi masing2 dan daya berfikir utk menetukan maksud tersurat dan tersirat...hanya org yg mencipta sahaja yg mampu mentafsirkan mengikut kemahuannya..

Sri Cempaka berkata...

Wwwwwwaaaaaa........tak sangka, kawan2 ku hebat-hebat belaka

cat berkata...

tue la pasal mijun aku pon nampak mcm mentadak mentadu jer....hahahah jgn marah nan
mijun smlm aku pie tgk hitz 1...wah dpt jumpa siti ngan misha in person lagi then tangkap gambar ngan tam spider & hussein ruff edge...hensemnya.......

the legend berkata...

mentadak hangpa panggil ye, amboi...tu org tgh dok silat tu, dok pegang pedang la...tgk betui2 naaaaa....

seni tu adik oi....