Isnin, April 11, 2005

My Alma Mater - 1883


welcome to our alma mater... this building is the admin building of our Alma Mater..

http://groups.yahoo.com/group/edwardians/

to all tigers and tigress, do join our e-group....

15 ulasan:

the legend berkata...

hi guys,

actually...we have been so long in malaya since 1883, when our first established in our first central school, beside general hospital now. and now the building (nurses hostel) has been demolished and replaced with new ones.

and then 1905..the name change to what we see today..with the main building at station road...

and the secondary admin building build somewhere in 1950's at upper road museum as we can see the picture above.

still stand as long as the taiping hills stand.

hahahaha...

the legend berkata...

jins shamsuddin was one of our old boys.

Sri Cempaka berkata...

Senator Dato' Jins tue....fuhhh!!!! Skang kwn2 semua artis....hehehe

the legend berkata...

biasa la...

nak buat camana....dah terpaksa...
tak la hebat mana pon, chuma biasa ja.....

the legend berkata...

hang lagi terer, siti tu dr negeri hang jugak tu diaaaaaaaaaaaaaaa....

Sri Cempaka berkata...

Siti mana pulak dari negeri aku??? Siti Umbrella ke???

Shima berkata...

bagus aa Nan..at least sek hang ada lg. My alma mater had gone with the wind. hehehe..biasa la sek convent slalu dlm town..so depa dh buat sek baru kt tmpat lain. nama pun dh tukar xda nama convent lg. uwaaa...nasib baik lps aku form 5 baru depa buat sek baru tu. aku dr drjah 1 sek situ..maunya xsedih. tp bangunan lama (sek aku dulu) tu still ada cuma depa buat cam kedai lak..ntah jual apa ntah. patutnye diorg preserve ka..or buat apa ka.

pemikir bahasa dan budaya berkata...

Nadre...aku pun berbangga sekolah omputeh..sekolah aku yg bernama Clifford...hahaha
tp semenjak ditukar kpd Sek Men Keb..aku dah tak berapa setuju sbb nama Kebangsaan tu tak sesuai kat sekolah omputeh mcm clifford..serupa gak ngan KE..

Sri Cempaka berkata...

Eleh........mak skolah agama tau!!!! Jgn main-main......hehehehehe

the legend berkata...

tu la dia..thinker,

aku mmg tak setuju nama org puteh tu ditukor ke SMK...adoiiii

apa pon aku tetap panggei dia...KE VII...mcm le jugak.. Clifford School tahun 1897...tu dia..aku teringat lagi dewan hamdan yang mulia tu...

tgk mcm MCKK..rileks je nama org puteh lagi..ok ape kan....

the legend berkata...

sri cempaka..tahniah sekolah arab ye.....

the legend berkata...

takpe...shimar...kat tepen pon ade convent jugak....convent kat tepen tu diasaskan pada 1899..oleh sister dari penang...

aku penah tgk gambaq sister tu....org puteh la.....

Sri Cempaka berkata...

Hahahahah...........ha'ah, skolah arab, tak pass xleh harap.....

the legend berkata...

aah...pastu, cico harahap...

apa pon sekolahnye, yang penting bule buat org jadi org berguna...

tu le gunanya sekolah di mana ianya mendidik kita untuk jadi macam sekarang nie le. jadi, jgn la lupakan sekolah kita. berbaktilah kumbalie kpd sekolah demi anak2 bangsa kita jugak....

idup melayu.....

Sri Cempaka berkata...

Kesian si Cico.........tak pasal2 nama dia dikaitkan.....hahahahaha....