Selasa, Ogos 15, 2006

In Memorian: Saiful Azhan @ Sochai @ Johan (1979-2006)

Saiful Azhan @ Sochai @ Johan (24 July 1979 - 15 August 2006)
BHE 5944 PEA 7765

Today, our friend passed away at his house in section 7, shah alam disebabkan oleh jangkitan kuman dalam jantung. Beliau meninggal semasa tidor malam tadi di dalam biliknya. Dibawak ke Hospital Tg. Ampuan Rahimah, Kelang untuk post mortem dan lepas tu confirm betul kena jangkitan kuman.

Lepas tu, terus bawak balek dan telah selamat dikebumikan selepas Isyak di kampung halamannya di Sungai Petani, Kedah.

Sesiapa yang ingin turut serta dalam majlis tahlil dan arwah untuk beliau yang diranchangnya akan diadakan pada hari Khames (24 Ogos 2006) lepas maghrib di Surau Seksyen 7, belakang Kompleks Belia dan Sukan seksyen 7... bulehlah tepon Gee (017-205 3855), Azman (012-670 0306) atau nandre (012-614 6504)...

akher kata.. Al-Fatihah.....

p/s: Kenduri tahlil tlah selamat dijalankan pada 24 ogos 2006.... trima kasey smua... amen

16 ulasan:

Shima berkata...

Al-Fatihah.

BHG7309 berkata...

tu la dia...
dia punya masa dh sampei..kita x dpt nk halang pon Dia punya kerja.

bila sampai masanya, akan terus dijalankan.
cuma kita lah yg akan jadi yang kemudian plak...

tak kira umoq, masa, pangkat, apa pon bila nk ditarek, akan ditarek...

Mr_Rizal berkata...

insyaAllah..
ko akan hadir..

mr_rizal

Tanpa Nama berkata...

ya...
sepertilah juga kamu....dan lain2

Tanpa Nama berkata...

masa nya akan tiba....

Tanpa Nama berkata...

Assalammualaikum.......

Al-Imran (The Family of Imran) Baset - Hussari - Minshawi

3:185 Every human being is bound to taste death: but only on the Day of Resurrection will you be requited in full [for whatever you have done] - whereupon he that shall be drawn away from the fire and brought into paradise will indeed have gained a triumph: for the life of this world is nothing but an enjoyment of self-delusion.

Actually as ex course mate, kita nak contribute sama le utk kenduri 2 nanti. Nak g jauh,so plan nak krm duit cket so bg ler no acc. nanti kite leh bg some contribution 4 e kenduri.

al-Fatihah.........

warmest regards.
^_^

legend berkata...

contact la aku....
jgn la bg anonymous....

jgn la segan2 nk bg tau nama..
tak kesah pon...

Mr_Rizal berkata...

yang anonymous tu bukan malu, maybe dia low profile..

ku akan cuba hadir untuk kenduri tu, insyaAllah! ku tak boleh janji kerna faktor masa kerja yang terlampau..

kalau ku datang, ku conform ngan ko nan.. assalamualaikum

mr. rizal

legend berkata...

ya brader....

dialu-alukan kedatangan kalian semua ya...

idup PM

Tanpa Nama berkata...

Assalammualaikum.....

Drp. Abi Said al-Khudri r.a. katanya: Rasulullah adalah seorang yang sangat peMALU & Lebih MALU drp. gadis pingitan. Apb. Beliau tidak menyenangi sesuatu, kami dpt mengetahuinya pd wajah baginda.
(Sahih Muslim)

Nabi s.a.w. bersabda maknanya: 'Rasa MALU & iman adalah sejoli, apabila yang satu lenyap, maka yang lainnya akan lenyap jua'.
(Riwayat al-Hakim)

Nabi s.a.w. bersabda maksudnya: ' MALU itu tidak datang kecuali dengan membawa kebaikan'.
(Hadis Riwayat Bukhari & Muslim)

Rasulullah bersabda maksudnya : 'Setiap agama mempunyai akhlak yang tersendiri & akhlak Islam ialah MALU'.
(Hadis Riwayat Malik)

Warmest Regards,
^_^

remp-it berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...

assalamualaikum semua...

Buat semua teman-teman,

Bagi pihak ahli keluarga arwah (socai) gee dengan man ingin membuat pengumuman..

" Sekiranya arwah ada berhutang dengan anda tolong bagitahu kepada kami dengan segera, semoga beliau aman di sana"

Tolong halalkan dan maafkan segala yang melibatkan arwah

Ramai-ramailah kita datang ke majlis tahlil yang akan diadakan pada hari khamis mlm jumaat di surau sec 7, blkg pusat kebudayaan dan kesenian shah alam.

wassalam

gee n man
017-2053855 gee
012-6700306 man

the legend berkata...

tu la dia...
tima kaseh gee man,

aku pastikan akan hadher...
dan duit kat aku nie, aku bagi kat hang la na...
sbb ada lagi yang masuk dlm akaun aku

the legend berkata...

kepada arwah,

kita kira halal kan lah ye...
itu lebeh menyenangkan dia kat sana...
kita yang kat sini pon, akan senang, insyaAllah.

thweahabian berkata...

Al fatihah...
dan dari keluarga arwah di kampung, jutaan terima kasih pada kawan2, sahabat2 rakan taulan yang telah banyak membantu dan membuat tahlil utk arwah... semoga rohnya dicucuri rahmat...

the edwardian berkata...

to wahabian,

semoga rohnya dicucuri rahmat...

dan sama2 lah kita berdoa agar arwah akan selamat di sana