Rabu, April 04, 2007

Mari menunggang Harley Davidson

“NOT the destination, the journey that’s count”. “If I have to explain, you wouldn't understand”.

Dua frasa ayat di atas, yang ringkasnya membawa maksud `Bukan destinasi tetapi perjalanan, jika diterangkan, anda tidak akan faham’ sememangnya sudah cukup sinonim bagi setiap penunggang motosikal Harley-Davidson, baik di dalam negara atau dari mana juga mereka berada.


“Keseronokan mengembara bukan milik penunggang atau pemilik motosikal semata-mata sebaliknya dikongsi bersama keluarga, yang boleh mengekori dengan kereta bertujuan mengeratkan hubungan,”

“Harley-Davidson bukanlah untuk tunggangan laju walaupun motosikal ini sebenarnya boleh dipandu laju. Tapi kebanyakan yang menunggang motosikal ini hanya untuk tujuan bersiar-siar.

“Deruan bunyi enjin Harley-Davidson memberikan keseronokan tunggangan, lebih-lebih lagi kalau beramai-ramai. Bukannya untuk menunjuk-nunjuk. Jika seseorang itu penunggang motosikal Harley-Davidson sebenar, dia tidak kisah sama ada menunggang secara berkumpulan atau berseorangan kerana apa yang lebih utama adalah keasyik menunggang sambil menikmati pemandangan.”

Artikel dipetik dari Haswari Ali (Ikon), Mac 2007

20 ulasan:

Shima berkata...

apapun x leh lawan hang punya an 9949 tu. hehe

legend berkata...

caya la tu dia...
pak raja n hang dah tgk an9949 tu kan ari tu? tu dia....

Shima berkata...

dh tgk..hehe..siap teramik gmbr an9949 lg.

the legend berkata...

tu lah dia, bukan senang kita nak jumpa motor camtu.. klasik beb, sayang rasanya nak juai la.. aku simpan ja kat umah, tapi, buleh lah jalan2 pelan2 pusing lake garden... rasa mcm dok kat tahun 1970an plak... chewah...

best beb..

Shima berkata...

ya..bwa an9949 smbil pkai bell bottom. ada tgk crita man laksa?

Mr_Rizal berkata...

cheh!! apa hal ngan man laksa..??

Shima berkata...

man laksa kn crita zmn dulu? awk x prasan ke?

Mr_Rizal berkata...

tak...

the legend berkata...

apa la hang nie pak raja...
man laksa tu dia belakon kat kuale kangsor nuuu.. cherita dia berkisarkan tahun 70 an la tu...
layan beb...

aku kalau naik harley aku tu, mesti pakai topi seteng punya la... baru la ranggi... pusing keliling lake garden tepen... memang mashuk beb.... tapi tak bule bawak laju la... enjin dah kurang power... hehehehe

the legend berkata...

bell bottom memang ranggi kak shimra oiiiii... tak bule nak kata la..

the legend berkata...

hang ada tanya apa kat catbox aku tu? aku pon kurang paham la....

Shima berkata...

err..aku x tnya apapun. Aku cuma tnya Yah, pasaipa ngn blog aku.

the legend berkata...

tu la, aku pon heran jugak....
aku pon tak tau apa2 pasai blog hang... ada prob ke? kena contact system admin nie nampak gayanya..

tapi, aku tgk semalam dah elok mcm biasa ja, si dayah siap cherita panjang lebor pasei maulud nabi... buleh buat esei tu...hehehehe

jgn marah na...hahahahah

Shima berkata...

hehe...mgkin masa dayah tgk depa tgh update system kot.

legend berkata...

betui la tu, pagi tadi nie pon ada sistem kachau jugak.. biasa la kan, benda sistem nie perlukan pengupgradan yang selalu.

Mr. AMieN berkata...

harley davidson ker?
gua tak layan la harley ni bro...
gua layan ex5 je...pastu pakai helmet visor itam gelap...sebijik cam power rangers...huhu

legend berkata...

hahahaha..
sebelum kita mendapat harley..
kita bawak la yang kochik dulu, bila dah sampei masanya, barulah kita bwk besaq sikit,

visor itam tu penting... nanti tgh ari bwk motor, paneh la... utk keselamatan... kamera CCTV tak brp cam kita...

amboi raptor nie..

Mr_Rizal berkata...

nan... geng ko post barang baeekkk tu...

Shima berkata...

setan dtg lg!

the legend berkata...

naya beb..
aku pon tak kenai sapa mamat tu...
kachau kachau....
tak syok la ini mcm...
tu la dia, kalau kita dah termasok dalam rakan2 web atau komuniti web...