Isnin, Disember 07, 2009

Aku dan Basikal

Pada 6 Disember 2009 bertempat di Bukit Cherakah, aku dan 3 org lagi member telah berbasikal dalam taman tersebut yang berbukit-bukau. Ini sempena Seri Nuang buat program Kem Bestari untuk kanak-kanak sekolah rendah. Kapten Ahmad dan ibunya naik bas sekali dengan peserta program dan lain-lain fasilitator.

So, kami berempat nie naiklah basikal sampai Empangan Sungai Baru, tempat bela ikan. Dah lama tak naik basikal, peh, menchabar jugak nie. Tapi apa yang buleh disimpulkan, memang layan beb... Ramai betui org yang datang semalam nie, parking keta pon penuh.

Kami plan buat family day pulak tahun depan dalam bulan Feb atau Mac. Semalam nie pon merangkap survey program la, kat mana yang sesuai nak buat dan apa aktiviti yang perlu diadakan untuk peringkat orang tua dan kanak-kanak.

Taman Pertanian sekarang ni memang hidup balik, tak macam satu masa tu dia memang mati. Oleh itu, tak rugilah kalau buat program kat sini. Paintball pon ada jugak..

12 ulasan:

SSulieana berkata...

teringin nye nk pegi...ade x yg tmpt mcm salji2 tu...hehehe

Seri Nuang Shah Alam berkata...

sekarang nie rumah 4 usim tu tengah dalam proses penghasilan salji dan bersedia untuk musim sejuk.. hehehehe, so, dia tutup buat seketika..

tapi, suliea, memang best la, bawak lah zayyan mai pusing-pusing kat sini, happening balek la..

Nandre The Legend berkata...

aku naik basikal semalam, depa charge rm 4.00 ja sejam.. ok la kan..

Mister Amien berkata...

hang naik beskal tu sambil nyanyi lagu 'basikal tua' tak??

SSulieana berkata...

tu la mmg nk pegi la bila2 kan...nama je belajo kt shah alam tp x penah pegi pun...wakaka

Nandre The Legend berkata...

ya amin, aku memang naik basikal sambei nyanyi lagu basika tua la tu

Mister Amien berkata...

yaaa.. memang sudah ku jangka... puan sulie tu sampai tak kakinya nk naik beskal?? wahahaha

Seri Nuang Shah Alam berkata...

hahahaha, suliea buleh naik basikal jugak, tapi apa kata kita tambahkan dua tayar kecik untuk support tayar belakang tu... hehee

SSulieana berkata...

ooo kutuk aku ek!...tingat dolu2 naik basikal beso yg ade palang tu...see my leg arrrr....boleh lepas tgn lagi tau...hahaha

Seri Nuang Shah Alam berkata...

suliea, jom naik motor...ada berani ka?

Shima berkata...

woww..aku last p masa jemputan pihak pengurusan taman cahaya sempena open house depa thn lps. masa tu mmg tgh nmpk depa nk live kan balik taman tu. Berbaloi-baloi la sungguh...

Nandre The Legend berkata...

shima, mai la bawak anak hang jalan-jalan mai sini,