Jumaat, Februari 25, 2005

The Beatles - British Invasion in 60's


The beatles.. www.thebeatles.com.hk, http://www.beatles-discography.com/,
Of coz la aku mmg die-hard fanz depa nie. aku start tau pasal beatles nie masa aku sekolah rendah, masa tu tahoon 1984 (darjah 1)...abg2 aku ada crita and cakap2 pasal beatles nie. sechara tak langsung, aku bule ngam plak ngan depa nie. start dari situ la..aku trus kerja2 research aku nie utk mendapatkan mcm2 bahan beatles termasuk yg paling bharu aku dapat: The Beatles Album (1960 - 1970)..actually, this is the pictorial books about them. I bought it at the MPH Bookstore in KL. and this research is going to be lifetime research. I wish i could visit Liverpool where the group is originally came from. Hey Jude, take a sad song, and make it better...

13 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Hahahahahaha.............Beatles..............org paling suka dengar lagu 'obladi oblada'

"Desmond has a barrow in the market place
Molly is the singer in a band
Desmond says to Molly - girl I like your face
And Molly says this as she takes him by the hand
Obladi oblada life goes on bra
Lala how the life goes on
Obladi oblada life goes on bra
Lala how the life goes on............"

Teringat dulu2 cerita "Life Goes On"....... dlm cerita tu ada budak 'down syndrom' nama Corky..........org suka adik dia, Rebecca Thatcher

Tanpa Nama berkata...

Weii Nan!!!!!!!!! Ko dah masuk skolah tahun 1984 .........hmmmm, time tu mak baru empat tahun ..........

Udah tua mike ni ropenye ye..........

the legend berkata...

haha, tau pon..aku dh tua dah...darjah satu tu..aku sekolah kat SRK Sungei Way....aku dok kat Jalan 8, PJ. aku ada pi sekolah lama aku masa darjah satu tu....

darjah dua baru aku balik Perak.

the legend berkata...

rebecca tu mmg comey pon..mmg best..alamak..

apa pon, beatles mmg legend la..mcm aku, nandre the legend. beatles the best...

"its been a hard days night, and i've been working like a dog.."

Shima berkata...

waaweee!!! mmg best gila citer Life goes on tu. Tiap ari jumaat ptg ingat lagi. tp last tu bf dia mati ke? x ingat aa..

Shima berkata...

hehehe..thn 1984..masa tu org kt kindergarten. pastu 1985 bru masuk drjah 1...hehehe..p sekolah ikat rambut tocang.

Tanpa Nama berkata...

Bukan Kcma ikat rambut dandan 'Durian' ke??? hehehehehe............

Shima berkata...

waaweee!!! mmg best gila citer Life goes on tu. Tiap ari jumaat ptg ingat lagi. tp last tu bf dia mati ke? x ingat aa..

Tanpa Nama berkata...

alamak nan..aku time 2 berhingus lagi...tapi beattle memang best pung...aku suka lagu kapal ngan i want hold your hand....dan sewaktu nganya

the legend berkata...

tak la...bf terus idup...sbb bf dia tu ialah teman nie hah. aku lah highlander yg berlakon dalm life goes on... life goes on adalah tajuk lagu kump. Poison...

tahun 90an.

the legend berkata...

lagu kapal - yellow submarine..we all live in the yellow submarine (3x)..

oh yeah i, tell u something, - i want to hold your hand..90% lagu beatles aku ada simpan...

Tanpa Nama berkata...

Kira ko ni 'die hard fan' Beatles la.........next time bole la panggil org buat liputan pasal "kerjaya seni" ko yek!!!!

the legend berkata...

aku mmg gila beatles la.....
bule la..interview aku..tadak hal punya la...aku sepatutnya begiat dalam bidang seni muzik..lagi pon aku mmg suka muzik pon..tu la pasai nya...beatles nie dh bersarang dalam hard disk kepala aku nie....