Khamis, Jun 19, 2008

Legend Junior telah laher ke dunia..

Tanggal 14 Jun 2008 yang lepas, kira2 jam 5.45 pm di Hospital Besar Kelang, telah laher pewaris pertama yang jantinanya adalah lelaki. Maka bermulalah episod baru dalam keluarga saya yang mana telah menambah satu lagi ahli keluarga yang baru. Kedua-dua belah keluarga telah menerima seorang cucu baru.

Pewaris keluarga yang mempunyai berat 3.36kg semasa lahernya telah selamat dilaherkan dalam keadaan yang normal tanpa ada sebarang komplikasi. Alhamdulillah. Tuhan telah memberi rezeki kepada keluarga. Semoga dia menjadi seorang yang beragama, berani, mendengar kata orang tuanya dan berbudi pekerti yang baik....serta menjadi orang yang berguna.

Nama yang telah dipilih ialah Ahmad Irfan. hehe.

Nota: Gambarnya akan diselitkan dalam sedikit masa lagi. Posting ini telah dipostkan dari Internet Cafe di Sekinchan, Selangor.

36 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Congratulation!!!....4 d baby & d mom be health......& 4 d father "Happy Father's Day"

mrs hafiz berkata...

APA NAMA?? (slang T.D.M.)

Sue@MamaMaryam berkata...

kihkihkih..lawak la soklan QB - sowi OT plak

tahniah en. nandre diatas kelahiran putera yg ptama..lahirlah sudah 2nd rizal ( jgn mare ) semoga bb boy itu kan menjadi anak yg soleh..Aminnn

Shima berkata...

For both mr & mrs Legend...Happy Parenting! hehehe

Mr_Rizal berkata...

Ayoyo... Tahniah!! junior anak ku aa...!!

amien7 berkata...

salam.

tahniah kepada mister nandre kerna berjaya mendapatkan 'siglap' yang pertama, tahniah!

terima kaseh kerna ingin menamakan babymu itu sebagai AMIEN RIZAL. aku sungguh terharuuuuu....

pesanan penaja: hang memang teraaaaaa....

Nandre The Legend berkata...

ya, terima kaseh la semua na...
uchapan hangpa semua membuatkan aku terharu berchampoq gumbira...

kata2 tu semua sebagai satu bekalan untuk aku terus menghadapi segala benda yang mendatang dan memberi aku semangat yang kuat..

idup Legend.. yehaaaaaaaaaaaaaaaa

mrs hafiz berkata...

whoa.. legend jr is ahmad irfan..

suzila berkata...

bukan Ahmad Munawar kah???? hahahahha...

suzila berkata...

cayalah mr. nandre... bole jadi daddy yang cool... congratulation!!!!

Nandre The Legend berkata...

ya, cik SMK,

anak aku memang cool.. layan ja..
hahahaa.. dia rajin tido la...

aku memang mula2 nak boh nama ahmad munawar, boleh jadi programmer..


cool mesti cool... baru syok..

Nandre The Legend berkata...

ahmad irfan pon artis jugak...

amien7 berkata...

hang jangan boh nama anak hang ahmad munawar...
nanti dia obesiti tau? naya je...

Nandre The Legend berkata...

hahahahahaha...

ooooooooooo betui jugak na.. aku
teringat jugak nak boh nama amin

Tanpa Nama berkata...

iras norlita jerr... hehehe
tahniah2..

mrs hafiz berkata...

bb boy ikut mak dia la.. hehe..
baru besh!!

ok ahh tu nan, comel!!

Nandre The Legend berkata...

ya, tu la dia, dia suka tidoq...
lepas makan dan minum, dia terus tido... hahahahahaa

bestnya tidoq.........

Sue@MamaMaryam berkata...

hahahaha..aku x thn gelak baca komen korang... daddy nan, mmg la bb suka tidoq..tu je la keja dia...bukan reti tgk tv lagik..hihihi..nanti dah lepas pantang jgn lupa bw ahmad irfan melawat plf ek..

Nandre The Legend berkata...

aku akan bawak melawat tempat2 yang best.. .hehehee..

bawak balek kampong aku plak..
jauh jalan tu. mesti dia akan tido lena..

Lebai Cute berkata...

aiseh bro, sesekali ziarah blog hang tau-tau dan kuar baby. hehehe marhaban!!! sorry lama tak contact. aku baru pindah tempat keje. join kilang balik. letih sikit

Nandre The Legend berkata...

tuan mat noq azmi,

ya, marhaban untuk anta jugak la...

tu la, Allah nak bg ruzki untuk aku, aku terima dgn hati yang gumbira dan terbuka.. Alhamdulillah.

aku dok keja nie, bini aku dok kat kampung... siap nak pindah rumah lagi... pindah malam ooooooooooooooooooooo...

mak ngan pak aku pi tgk cucu kat sekinchan ari tu..saja nak mai tgk. cucu laki pertama.

kartina berkata...

tahniah dpt baby boy....
comelnya baby hang....

Nandre The Legend berkata...

makaseh catwomen,

sesunggohnya segala pujian tu adalah un untuk Allah.. Alhamdulillah.

Ruzki Tuhan yang datang kepada aku. Doakan semoga murah ruzki sampai bila2...

Nandre The Legend berkata...

aku nak kongsi dengan kengkawan semua..

nie ada satu web pasai nama2 Islam yang boleh kita refer untuk anak2 kita lah:

http://www.namaislami.com/

nifalnin... berkata...

sgt ske ar tgk baby cik nan.. comey, cam bb gal jer... x per.. sejuk rumahtangge... amin...

ya-ummi berkata...

hi nan, tahniah..
semoga hang menjadi bapa yang terbaik dan berjaya menempuh cabaran dalam mendidik anak2 dizaman yg canggih ni.

Welcome to the club

Nandre The Legend berkata...

untuk menjadikan dia baik dan mendengar kata, kita kena buat cool dengan dia. kekadang tu kena jugak buat serius.. kalau tak, nanti dia naik kapla plak..

makaseh ya ummi, sesunggohnya doa hang tu adalah amat beerti sekalai buat aku dan rakan2.

suzila berkata...

jangan lupa ajar dia perkataan...
--->> "aunty suzy yang comel..."
insyaallah... pabila dia besar kelak beliau akan menjadi pujaan ramai.
hahhahahaha....

Nandre The Legend berkata...

ehhhhhhhhh.. cik suzila MK,

wow.. sunggoh bermakna kata-kata cik suzila nie.. saya sangat mneghargai dan semoga dia menjadi seorang yang baik macham cik suzila..

pujaan ramai adalah satu misi aku menjadikan Irfan pujaan ramai.. hehehehehehehee

Sue@MamaMaryam berkata...

hahaha... ahmad irfan pojaaan hatiku...

daddy nan sila letak pic terbaru ahmad irfan...

Nandre The Legend berkata...

ya, aku belum balek kampong lagi, so, tak dapat nak ambek gambor dia yang berusia 2 minggu lebeh nie...

ujung minggu nie baru la dapat balek, sebab kerja kat sini dah abes...

hehehehehee

Nandre The Legend berkata...

Ahmad Irfan,

tunggu aku datang ............................

munmon berkata...

Hmmm. Ahmad Munawar adalah nama yg baik. Gemok tapi berduit. Garang tapi baik hati. Pandai menipu serta hebat walau dimana dia berada. ahhahahahha

Nandre The Legend berkata...

ya ahmad munawar yang baik hati.
berduit tu menang ada..

aku pastikan akan jadi specialist dalam bidang lain plak..hahaa

Ain berkata...

Salam semua...

Wah, CheNan dah ada anak yea..

"anakku yang pertama..."

Ahmad Irfan ni ada harapan cerah jadi orang bijak sebab ayahnya duk kerja dengan buku hehehehe

Lepas belajar ABC leh la bagi baca buku dari library PLF yang banyak tu kan?

Tahniah Che Nan and isteri..

MelayuSLim berkata...

agak terlambat bro sy nk ucap tahniah!
tahniah yg amat tinggi..
idung nmpak same ngan bro!ha..ha...
yeah!!!klik...