Selasa, Julai 01, 2008

No free parking at Penang Free School

Penang Free School students who drive to school have found that it's not free when it comes to parking there. The school's Parent-Teacher Association has been collecting parking fees since 2007 and this has not gone down well with some parents. A disgruntled parent complain that his son was being charged RM 50.00 in parking fee for for the school year. Chen the association imposed a RM 50.00 parking fee in 2008, the reason given was that "students who can afford to drive to school will be able to afford the parking fee".

The PFS Principal, Ramli Din confirmed that a parking fee was being charged. "The decision was made by the association, so I can't comment", he said. Old Frees Association Chairman, Datuk Dr. Ong Hean Tee said it was probably a way for the association to raise funds. He although support the school in its fund-raising efforts, the association needs to be careful when going about raising funds. He believed that the association would have thought it out carefully before imposing the parking fee.

-- The Sun

12 ulasan:

Mr_Rizal berkata...

tu untuk menggalakkan orang gunakan perkhidmatan awam... minyak dah naik harga..!!

suzila berkata...

ANDA KENA TAG!!! SILA LIHAT http://suzila.wordpress.com/

selamat mencuba!!

Nandre The Legend berkata...

nanti ada la tu sekolah lain yang akan tiru style penang free nie, tapi memang banyak pon budak2 nie yang bawak keta pi sekolah.

kalau masa aku dulu tu, budak form 6 la yang akan bawak keta.. cukup hebat la tu kononnya.

Nandre The Legend berkata...

kak suzie,

kena tag nie untuk apa sebenornye?
teman idak le paham sesangat nie...

cho kabor sikit kat teman nie.

suzila berkata...

tag adalah satu perkataan yang mempunyai unsur T, A dan G... hehehe...

ntah la... saye ni idak ler tau pun... main bedal jer...

ya-ummi berkata...

aku dulu pi sekolah naik basikal je. Bestnya time sekolah dulu..

Nandre The Legend berkata...

tu la.. masa sekolah rendah memang naik basikal pon, tapi bila dah naik sekolah menengah, naik bas.. aku ingat lagi dia punya plat number BX 1550 ... depan dia macham kepala keretapi.. layannnnnnnnnnn

Mr_Rizal berkata...

Nampaknya.. ku aa yang paling adaif sekali... jalan kaki je p sekolah...!!

Nandre The Legend berkata...

sekolah hang dekat la pak raja...
aku pon kekdanag tu jalan kaki pi sekolah rendah.. 5 minit jalan, sampai..

kalau dah sampai 10km dari rumah ke shekolah, bule tahan jugak tu...

mrs hafiz berkata...

mak ai RM50?..
macam kat office la pulak..
mana tau bebudak ni pakai kete parents.. ke abg derang ke..

Nandre The Legend berkata...

tu la dia cik qibby,

budak2 yang sekolah kat PFS tu banyak anak org kaya kat penang.. so, apa lagi, melaramlah dengan keta mak pak..

persatuan pon gunakan kesempatan kenakan caj parking... hahahahaa, untuk elakkan kesesakan parking keta.. bayangkan keta cikgu pon dah banyak, ditambah lagi dengan keta budak2 plak...

Nandre The Legend berkata...

tak dinafikan jugak budak2 skrg nie bukan main lagi dengan keta dia, cikgu pon pakai motor ja pi sekolah..
masa aku kat itm dulu nie, lecturer aku sorang nie naik motor ja... dia ajaq aku economics in Islam (masa diploma). dia sendiri cherita senang naik motor, "apa nak malu.. motor kita, parking pon senang"