Sabtu, Ogos 23, 2008

Union Jack

Inilah bendera Union Jack yang telah lama berkibar di Tanah Melayu sejak 1786 di Penang. Oleh itu, bendera ini tidak asing bagi orang-orang di Malaya kerna Malaya tidak ada bendera pada masa itu dan orang Inggeris memerintah Malaya sehingga 1957. Tetapi bendera ini tidak digunakan lagi selepas Malaya merdeka. Ianya hanya menjadi kenangan bagi warga Malaya yang lama yang mana hidup di zaman British.

7 ulasan:

Mister Amien berkata...

hai encik nandre...

amboi amboi hang nie....
bukan main lagi hang mengomen dalam blog aku ek?
takpa takpa, janji hang senang hati cukup la...
nanti aku carikan kammy hang yang hilang tu ok? canteek!

Mister Amien berkata...

lagi satu...

tahniah kepada hang kerana tidak mengibarkan bendera terbalik.
kan cantik bila hang boh bendera bulat tu...comel je cam tomato boy hang...hahahaha

Nandre The Legend berkata...

hahaha, tu la pasai dia aku cari bendera bulat tu.. walaupon aku ada niat nak boh bendera terbalik tu, tapi demi keselamatan negara dan disebabkan Malaysia nie negara polis, aku buat biasa je la...

cuma ada la link kepada kickdefella tu jugak, support beb.

OLD BLOSSOM BOX berkata...

hi legend.. nope, itu gambar lama... way before i pakai tudung.. and gambar tu dah lama kat my blog, i malas nak tukar.. thanks..

Nandre The Legend berkata...

ok saja ja..
normal tu, biasa biasa...

i dulu ramai jugak kenal budak2 AD masa kat ITM dulu... layan jugak budak2 AD nie...

figura berkata...

ooo macam tu ka....aku xtau lagi laa beb...

Shima berkata...

dropping by to say..Slmt menyambut hari kemerdekaan & selamat berpuasa ;)