Sabtu, April 10, 2010

Sehari di Masjid Negeri

Siang tadi, bermakna pada 10 April 2010, aku dan 8 org kawan-kawan Seri Nuang telah pergi ke Kursus Pengurusan Jenazah yang dianjurkan oleh pihak Masjid Negeri Shah Alam. Kursus ni buat kat Dewan Seminar, Masjid Negeri. Semua sekali ada 130 orang peserta termasuk laki dan perempuan. Geng-geng dari dari Seri Nuang adalah Ust. Fadzli, Abg. Fauzi, Bro Samad, Taib, Bro Zaini, Mat Harzazi, Fairus dan Kak Jue.

Pagi start dalam kul 8.30 pagi dan abeh pada 4.30 pm. Last sekali ada penyampaian sijil kepada semua 130 peserta. Imam masjid Negeri kena bagi kat semua orang. Majoriti peserta kursus adalah yang berumur dalam linkungan 40an dan 50an. Selebihnya ada yang 30an.

Petang ada praktikal, macam mana nak mandi jenazah, kapan jenazah dan apa bahan-bahan yang diperlukan semasa menguruskan jenazah. Yang syoknya tu, kami dibahagikan dalam kumpulan, modelnya adalah brother Bangla yang kerja kat Masjid negeri tu. Dia kool ja, memang sporting abeh la, kena bungkus semua..

8 ulasan:

Raptor 7 berkata...

salam.

baguih dok ada saudara nandre ni, belajaq hal2 fardhu kifayah. kira nanti hang buleh la jadi pelapis kepada senior2 yg lain. tahniah!

P/S: Abangla tu dh syok jadi model kot. Tahun dpn dia nk masuk Hero Remaja. wahahhaa.

Tanpa Nama berkata...

hahahaha, hero remaja on the go.

SSulieana berkata...

syabas bro!!!!

org lama berkata...

itulah dia...hehehehe, saja ja aku pi tu, bukan main lama dah aku tunggu peluang cam nie...

org dulu berkata...

gambar ada kat blog seri nuang...

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ berkata...

al-hamdulillah... baguih la en tepen nih...

Raptor 7 berkata...

encik tepen, apa bezanya org dulu ngan org lama tu??? hehehe

Seri Nuang Shah Alam berkata...

org dulu adalah org yang datang dari dahulu kala dan suka makan bahulu

org lama adalah seperti buku lama, rare books, lagi lama, lagi mahei regenye.