Ahad, April 18, 2010

Kerja-kerja Recycled


Anda ada botoi, paper lama, plastik, casing CD, kotak dan lain-lain?

Kalau ada, jangan buang dulu, kumpulkan kat satu tempat, kita bagi recycle la sama dia.
berikutan dengan itu, kami kat Seri Nuang telah anjurkan sekali lagi program Recycled yang mana kami kumpuikan segala jenis barang yang boleh dikitar semula. Pagi tadi punya barang termasuklah baby walker, plate dryer, monitor PC, sterika, botoi2 kosong, paper lama, kertas a4, buku latihan, periuk lama, tin kosong etc. So, kami geng2 AJK kumpul dan kasi organise sikit, terus bawak ke Sek Keb Seksyen 9, Shah Alam di mana salah sorang AJK adalah tenaga pengajar di sekolah tu, dan dia juga person yang in-charge untuk program kitar semula. Alhamdulillah, semua barang-barang tu dibawa ke sekolah tu.

Duit hasil program ni akan dimasukkan ke dalam tabung penduduk.

So, next program adalah Family Day Seri Nuang pada 9 Mei 2010 di Taman Pertanian Shah Alam. Yeha.

6 ulasan:

Raptor 7 berkata...

recycle ni senang nk diperkatakan, tp sukar nk dibuat.. serius!

masa degree aku penah wat topik recycle utk presentation. tp susah giler nk dpt kerjasama drp mereka2 yg terlibat dlm sektor recycle ni. tension!!

Mr_Rizal berkata...

usaha yang baik... malang... jauh sangat nak hantar botol dan newspaper lama kesana... hihi

misfits 5 berkata...

tadak hal...pi cari tempat recycle yang terdekat dengan rumah kalian.. kalau ada boh saja....

the ramones berkata...

usaha ni memang perlukan usaha dan tenaga dari ramai org, kalau tak memang tak jadi la.. ini satu kerja murni untuk menyelamatkan dunia ciptaan Tuhan yang dah sangat tua...

myasara berkata...

en legend..saya ada 'botoi'..tapi camner nak pos..

Seri Nuang Shah Alam berkata...

nanti kak uda emailkan ja botoi-botoi tu kat sini, kami print kat sini heheheheheee