Isnin, Disember 06, 2004

Nikahilah perempuan yang baik...

"Isteri-isterimu adalah seperti tanah tempat kamu bercucuk tanam, maka datangilah tanah tempat bercucuk tanam itu bagaimana saja kamu kehendaki. Dan kerjakanlah amal yang baik untuk dirimu, dan bertaqwalah kepada Allah dan ketahuilah bahawa kamu kelak akan menemui-Nya. Dan berilah khabar gembira orang-orang yang beriman..." - Al-Baqarah: 223, Juzuk 2.

kepada kengkawan yang sekalin, eloklah mendirikan rumahtangga dgn penuh keihlasan dan penuh ilmu...



6 ulasan:

saiful_79 berkata...

Fewittt....nan dh start bab2 kawin ni yg best ni. Dh sampai seru ke? Alhamdulillah lg cepat lg bagus nan x la lama sgt aku tunggu nasi minyak ang.

Shima berkata...

yo la tu..nmpak gayanya mmg dia dh nak kawin tuh

the legend berkata...

amboi abg saiful sorang nie..jgn la bgitu terhadap hamba, saja ja nk umpan abg saiful kat sana nuuu..supaya menchari chalon istri yg sesuei...

ini utk kawan2 kita yg nk dan dlm masa terdokek nie nk mkn nacik minyak la ...

abg saiful keta apa drita? dngaq kata mcm kecewa ja..tu la, bg lowered sgt..dh elok tinggi tu..pi bagi lowered plak...susah nk lepas la kawan... anyway, takpa, cikit ja tu..jgn risau..ujung bulan nie gaji mashuk, trus repair na... saiful, ada org tertanya-tanya siapakah gerangan abg saiful79 nie...jaga2 na..awek yg sebelah hang masa dlm gambaq tu sapa dia? amboi tanya plak la..

the legend berkata...

kak shimar, kak shimar yg dh buat pengakuan umum nie..msti la..kak shimar dulu kan...ala kak shimar tak yah la dalih lagi dgn aku nie...hehe..caya la kak shimar...branie btui la kak shimar nie...

Shima berkata...

hehe...brani? tenkiu tenkiu! aku pun xtau cmna blh terkeluar ayat2 yg power cmtu. dlm blog aku sndiri brani la...kalau dlm blog org lain x brani aku.

saiful_79 berkata...

Aisey...nandre lowered le br stabil skit keta 2. Aku parking atas rumput so x nampak ada lubang plak coz rumput dah cover lubang 2. Nk kena bw g kedai budget cost dulu le nampaknya. Kalu bleh simen kita kasi simen. kalu x tukar br + cat balik le.
Duit...duit...dimana kau duit...
RM,Dollar, Euro, Ruppiah ....etc