Rabu, Julai 18, 2007

From Taiping With Love ... haha

From Taiping with love.... pernah dengar tak ayat nie, aaaaaaaaaaa.. sapa2 yang ada baca majalah Gila-Gila taun 80an dulu ada la cheritanya yang dihaselkan oleh Lat. begitulah jugak cheritanya dengan apa yang berlaku pada 8 Julai 2007 di Simpang, Taiping. Majlis resepsi di belah lakinya pulak yang telah dilangsungkan di sebuah dewan berhampiran rumahnya si lelaki. Aihhhhh... meriahnya sakan. Jam 11.30 dah mula makan dan 1.00 pm tibalah dua mempelai untuk memulakan acara. Tidak ketinggalan, AN 9949 menyerikan lagi majlis di pintu masok dewan itu... baru nampak klasik kan beb, motor klasik yang tak bule dipisahkan dengan si lelaki yang penoh dengan nostalgia.. chewahhhh!!! bak org kata, dah menjadi sebati dengan jiwa dia...Dengan disulami dengan irama Pop Yeh Yeh serta The Beatles, merancakkan lagi suasana.. ujan lebat turun semasa santapan diraja. Sejuknya ari tu.

berakhirlah majlis... kenduri durian Bukit Gantang la pulak. Esok hari ke Lake Garden, Bandar Diraja (Laksa Kuale), Maxwell Hill and Red Hill si lelaki dan si perempuannya pergi. haha.. dalam masa sehari abis dipusingnya. udara sejuk dan dingin memberikan satu senario berbeza la pulak. hehe. baru syok kan?

Begitulah cheritanya bukit larut... from taiping with love...

13 ulasan:

Shima berkata...

ya 'from taiping with love'. Baru td aku berkira-kira hendak menggunakan ayat tu. hehe

aku suka katun Lat tu.

Lain kali buat la upacara makan durian skali masa kenduri tu. baru meriah beb! hehe

the legend berkata...

lain kali? amboi... macham nak kawen lagi satu ja nie hahahahahaa...

tak bule buat apa, sebab durian banyak2 tu abg aku pi ambek masa lepas kenduri tu kat bukit gantang... penuh satu keta...
sampai tak abeh pon, yang lebeh tu buat tempoyak ja...layannnnnnnnnnnnnnnnn

the legend berkata...

gambaq masa kenduri tu semua aku tengah compile lagi nie. tu yang aku belom publish lagi nie. tambah2 kenduri kat umah aku, abg aku yang bnyk ambek gambornya. kamera dia la yang bnyk pon.

nanti dia burn dalam CD, then baru la aku compile sambel touch up siket bg cun... baru la publish dan cuci boh dalam album gambor ...

tu diaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Shima berkata...

lain kali? x blh ka? hehe...nk kena ni. x payahla kan.

mksud aku lain kali klau ada lg mjlis keramaian mcm tu. hehe

the legend berkata...

untuk majlis lain, kena tunggu musim duriyan la nampak gayanya. ari selasa ari tu, ada majlis preview merdeka 50 (www.art4merdeka.com) buat kat muzium kesenian islam...

petang tu ada makan-makan, depa buat kek durian, wah.... abih kek tu depa lanyak.. tinggai kek coklat ja... aku pon tak dan nak rasa la... caya la..

Shima berkata...

aku tak penah lak rasa kek durian. Dodol durian penah rasa. hehe..aku ngn durian blh ngam gak. mkanan berasaskan durian..cuma 1 ja aku xleh p...tempoyak. Aku tak blh. nehi nehi!

the legend berkata...

ya, aku paham ramai yang tak bule pi tempoyak tu... padahal, dia pon durian jugak.. sama ja...

ada org yang tak bule bau langsung la... ada la sorang pakcik nie, nampak ja durian, terus dia lari kat ujung dunia la... (dunia ada ujung ke?) lagi teruk...

naya beb.

Shima berkata...

mmg durian gak, tp dh ditukar komposisi, rasa, bau, rupa.

the legend berkata...

hang try la makan wahai shimra...
mesti layan punya la...
macham aku makan budu mula2 dulu, ya Allah rasa nak keluaq balek.. tapi setelah dibiasakan kira2 dalam taun 1998 tu, aku rajen makan nasek kerabu budu taruk atas punya... layan beb...

pekena nasek kerabu kat sek 2 dulu memang tak bule dilupakan...
murah ja, seringgit setengah ja.. kalau tambah lauk lain, barulah dia caj lebeh sikit...

ya-ummi berkata...

Nan, minta maaf banyak2 kat hang x dapat datang aritu..anyway aku doakan hang semoga berbahagia selalu dan dipanjangkan jodoh hingga ke akhir hayat.. amin.

the legend berkata...

alhamdulillah ya ummi,

takpa, aku paham hang ada urusan yang penting masa tu.. no problemo.. tima kaseh atas doa yang telah diberikan amin.. hehehehe...

begitulah adanya, dah ok pon dan dah setel metel dah.. syukor alhamdulillah kapdaNya.. makaseh kepada semua geng2 yang telah memberikan semangat 46 dan galakan supaya trus berjaya... yeeehaaaaaaaaaaaaa

Shima berkata...

Bila pengantin baru nk jemput dtg umah. hehe

Rashidi berkata...

Terjumpa blog ni by accident. Just nak perbetulkan that "From Taiping with Love" bukan karya Lat. Kartunisnyer ialah Rasyid Asmawi (Cikgu Sekolah Harapan)...begitulah adanya...