Jumaat, April 25, 2008

Bahasa Melayu bahasa rakyat Malaysia

7 ulasan:

the legend berkata...

selamat berjaya

MelayuSLim berkata...

Bhasa Melayu bahasa org melayu, bahasa rasmi utk rakyat malaysia...

Nandre The Legend berkata...

terima kaseh abg taqie yang mulia..

wah, abg taqie skrg dh jadi pendidik di sekolah kat Kapit kan?

semoga tabah menghadapi chabaran menjadi seorang che'gu, satu kerja yang mulia dan menchabar jiwa dan raga tu...

jangan memain, chabaran dia mengalahkan agen insurance.... leteh dan kena ada mental yang kuat...

amien7 berkata...

betul tu cik axl rose...
bahasa melayu merupakan bahasa rakyat malaysia...
dalam paper harini pun ada tegur ahli parlimen yang kurang fasih berbahasa melayau..
apa daaa...nama je duk kat malaysia, tapi apa gunanya kalau tak bleh nak bercakap lancar dalam bahasa melayu...

anyway, aku suka cik axl rose menggunakan tatabahasa dan ejaan bahasa melayu kuno... teringat zaman aku kat plf dulu2...haha

Nandre The Legend berkata...

abg amin yang mulia dan pemurah,

adalah kira2nya aku nie adalah seorang yang sepatutnya dilaherkan pada zaman lama.. aku pon tak tau pasai apa aku suka guna ejaan sebegitu rupa.

ini karna, ejaan seumpama itu adalah satu keunikan yang terpanchar dari perkataan tersebut, yang dapat memberikan satu identiti perkataan melayu lama...

aku suka tahun2 lama...

MelayuSLim berkata...

time kasih mr legend...

moga doa2 masyarakat mngiringi perjuangan para guru yg belum Selesai!

Nandre The Legend berkata...

ya, kak uda dan cik wir pon sedang berjuang utk menjadi pendidik malaysia...

syabas malaysia..