Isnin, Julai 19, 2010

Rat Race

Apa benda nie rat race? tikus berlumba ka? Lumba lari tikus ka? Benda nie adalah satu program yang diadakan oleh KLSE untuk charity fund. Ianya disertai oleh syarikat korporat di Malaysia dalam membantu orang yang memerlukan. Yang bestnya adalah setiap orang yang masuk acara larian nie kena pakai baju ofis siap dengan tie, blazer, kasut kulit.. dan kalau yang pompuan, pakai blouse, skirt ke, kasut kulit ... Dan ada jugak hadiah untuk pakaian terbaik. Haha. Ada jugak yang bawah PDA, briefcase, folder dan macam-macam gelagat yang bolah kita lihat. Dalam event nie, boss-boss pon ada lari jugak, cthnya: CEO, MD dan lain-lain.

Tahun nie, ianya akan diadakan pada 3 Ogos 2010

9 ulasan:

Mr_Rizal berkata...

PWC yang anjurkannya pertama kali mengambil inspirasi dari acara tahunan di New York

ahli rat race berkata...

ya, tapi benda nie benda yang positif, bayangkan kita tgk boss-boss pon masuk sama.. tak kira pangkat apa ka? very cool program.

azdi sharil berkata...

Ni salah satu cara macam mana kita mau tgk semangat berpasokan antara staff dan boss. very good initiative.

Raptor 7 berkata...

ada yg lari sambil bwk laptop n main facebook tak? haha

sang pencinta berkata...

ya, memang buleh bawak laptop berlari bersama, sebab itu dikategorikan sebagai kreatif bagi peserta... kalau kat negeri org puteh ada jugak race bagi waiter, yang bawak gelas atas dulang sambil berlari.. kelas gitu

Raptor 7 berkata...

lain kali kalo hang masuk cuba hang terai berlari sambil bakaq lemang.. baru la kapowwww!!!

Shima berkata...

yaa..this is cool! bos kena gak 'lari' skit daripada udara2 sejuk dlm blik besar dan bermesyuarat serta lunch di hotel berbintang-bintang..hehe

org shah alam seksyen u11 berkata...

bakaq satay pon ok jugak guna portable punya dapoq, sambel bakaq, sambel makan asap.. biaq berminyak muka kena dengan perencah satay.

aku tgk benda ni kat masjid shah alam, org tu dok juai satay guna motor, dia punya dapoq kecik ja... bakaq kat belakang motor, tong dia macam tong org juai aiskrim

Raptor 7 berkata...

ooooo.. kalo kat pasaq malam jaya one ni ada sorang mamat buat camtu gak. bwk moto n bakaq satay kat blakang tong moto tu. tapi dia juai satay ikan.

itulah inovasi hasil idea jamaluddin jarjis.. hehe